Robert Steenhof

Over Robert Steenhof

Na een internationale carrière in de wereld van transport en logistiek bij onder andere Nedlloyd, Internatio-Müller, Ryder, DHL Worldwide Express en adviesbureau McKinsey & Company hebben voor Robert de afgelopen 17 jaar als interim-manager en consultant in het teken gestaan van supply chain due diligence-, turnaround-, optimalisatie- en integratieopdrachten voor opdrachtgevers over de gehele wereld.

Achtergrond

De laatste jaren hebben voor Robert in het teken gestaan van multinationale Lean Transformation en Operational Excellence-opdrachten voor productiebedrijven met een omzet tussen de € 200 miljoen en € 3 miljard in verscheidene industrieën: pharmaceutica, chemie, elektronica, levensmiddelen, vuilverwerking, e-commercebedrijven en logistiek dienstverleners.

Karakter

Robert is een bruggenbouwer met wie mensen graag samenwerken die in staat is om mensen van verschillende disciplines effectief te láten samenwerken. Hij heeft een strategische visie en een focus op tastbare en blijvende resultaten op basis van visie, feiten & analyse, teamwerk en doorzetten. Hij heeft affiniteit met commerciële, operationele en servicedisciplines en is altijd creatief in de drang naar verdere verbeteringen die door de organisatie gedragen (kunnen) worden.

Daarnaast raakt hij niet snel in paniek; is:

· pragmatisch, realistisch en resultaatgericht;

· gebalanceerd, rationeel en down-to-earth;

· analytisch en creatief;

· heeft sterke communicatieve vaardigheden;

· heeft een open blik naar de omgeving en voor nieuwe ideeën;

· motiveert mensen voor betere prestaties.

Managementstijl

Robert’s leiderschap is gericht op teamwork richting het gewenste eindresultaat; om dit te doen creëert hij met het team als geheel en individuele teamleden de juiste omstandigheden om alle spelers optimaal en als team meetbaar te kunnen laten presteren. Coachend waar het kan, directiever waar het moet, met respect voor het individu en er op gericht dat mensen het uiteindelijk zélf kunnen. Daarnaast hecht Robert veel waarde aan openheid en eerlijkheid, duidelijke afspraken en frequente afstemming. “Knows what makes people tick”. Geen micromanager. Geen politiek dier.

Expertise

Roberts expertisegebied is assessment, ontwerp en herinrichten van supply chains en supply chain-organisaties inclusief implementaties - inrichten van processen, strategy deployment, sales & operational planning, productieplanning en performance management.
Om dit te ondersteunen is Robert gecertificeerd in Change Management- en Lean methodieken en zeer bedreven in het effectief laten samenwerken van verschillende disciplines binnen een organisatie.

Persoonlijk leven

Robert woont samen met Marjanne in Wassenaar, in totaal hebben ze drie studerende kinderen. Hij is een hardloper en heeft interesse in reizen, de natuur, het menselijk gedrag en specifiek de invloed van angst op menselijk handelen. Grote interesse in Stoïcijnse filosofie en de geschiedenis van de Hanzesteden.

Enkele opdrachtgevers van Robert

  • Albelli
  • Boon Edam
  • Bugaboo
  • Eltek
  • Hessing Supervers
  • Sandoz
  • Yanmar

Contact

Heb je een vraag, maak dan gebruik van ons contactformulier. Je hoort snel van ons terug. Doorgaans binnen een uur, uiterlijk binnen 1 werkdag.

team