Paul van Mechelen

Over Paul van Mechelen

Paul is strateeg, verbinder en procesregisseur. Actief op Raad van Bestuur-niveau. Jarenlange ervaring als Hoofd Corporate Strategie in het richting geven van organisaties in een complex stakeholder veld. Achtergrond in strategie en supply chain consultancy. Opgeleid als scheepsbouwkundig ingenieur.

Achtergrond

Paul werkt samen met management teams aan het ontwikkelen van de koers van een onderneming, het herijken van de supply chain en het optimaliseren van de organisatie. Gebaseerd op kwantitatieve analyses met oog voor de achterliggende behoeftes van directies, ondernemingsraad en aandeelhouders. Hij is met name actief bij industriële internationaal georiënteerd organisaties met een omzet van 50 – 500 miljoen euro.

Karakter

Het leven kent strijdbare leiders en koninklijke raadgevers. Paul schaart zich onder de tweede groep en is zeer bekend met de leiders. Hij heeft de rationaliteit van een ingenieur, een kritisch denkvermogen met hoge mate van organisatiesensitiviteit resulterend in concrete resultaten en verbinding tussen directie en de werkvloer.

Managementstijl

Hoge mate van zelfstandigheid in het werken met professionals vanuit het bedrijf gecombineerd met de expertise van een externe consultant resulterend in creativiteit, onvermoede combinaties en nieuwe strategische richtingen

Expertise

Paul's expertisegebieden zijn algemene bedrijfsstrategie, supply chain strategie, change management, programma- en projectmanagement, assessment, ontwerp en herinrichten van supply chain organisaties

Persoonlijk leven

Getrouwd met Annemieke die werkzaam is als logistiek docent aan de hogeschool, drie kinderen en woonachtig in Rotterdam-Hillegersberg. Interesse voor de eenvoud van Land Rover series 3, de weidsheid van zenmeditatie en het kamperen en reizen in Europa en daarbuiten.

Enkele opdrachtgevers van Paul

  • Teleplan
  • Mammoet
  • Damen
  • ProRail
  • OV Stadler
  • GustoMSC
  • Huisman Equipment
  • Keolis

Contact

Heb je een vraag, maak dan gebruik van ons contactformulier. Je hoort snel van ons terug. Doorgaans binnen een uur, uiterlijk binnen 1 werkdag.

team