Niels Kruijer

Over Niels Kruijer

Niels werkt sinds 1998 als zelfstandig professional in supply chain management en logistiek.
Niels is met name geïnteresseerd in het verbeteren van processen en stromen binnen de organisatie en het afstemmen daarvan op de omgeving.
Dit doet hij als consultant bij uiteenlopende bedrijven in de rol als conceptbedenker en projectleider. Daarnaast is Niels cursusleider van diverse logistieke managementopleidingen en gastdocent aan de Hogeschool van Amsterdam.

Achtergrond

De interesse voor het optimaliseren van processen werd al vroeg gewekt in de bollenkwekerij van zijn vader. Na een studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente begint hij al snel als consultant.

Niels heeft uitgebreide ervaring in een breed spectrum van supply chain management. Dit varieert van voorraadbesparingsprojecten tot het inrichten en mechaniseren van magazijnen en fabrieken. De meeste projecten waarbij Niels betrokken is geweest vonden plaats in handelsbedrijven in mode, pharmacie, techniek en agro.

Karakter

Niels is een praktische en pragmatische “hands-on” persoon. Academische en filosofische beschouwingen zijn mooi, maar uiteindelijk gaat het erom wat je er in de praktijk mee kan en welke verbeteringen hiermee mogelijk zijn.

Verder is Niels prettig in de omgang waarbij hij zijn resultaatgerichtheid goed kan combineren met een mensgerichte aanpak.

Managementstijl

Niels pakt opdrachten en projecten altijd op in samenwerking met medewerkers binnen de organisatie. Hierbij zorgt hij voor draagkracht van de oplossingen door managers en medewerkers zelf tot inzichten en conclusies te laten komen, zonder het uiteindelijke resultaat uit het oog te verliezen.

Expertise

De gebieden waarop Niels kennis heeft opgedaan zijn:

· Voorraadbeheer en -optimalisatie;

· Project- en programmamanagement;

· Data-analyse en business case- ontwikkeling;

· WMS/ERP-selectie en implementatie;

· Magazijninrichting en mechanisatie;

· Training en opleiding.

Persoonlijk leven

Niels heeft samen met Marieke drie kinderen en woont in Bergen (NH). De oudste studeert inmiddels en ook de twee zoons gaan binnenkort het huis verlaten. In zijn vrije tijd pakt hij graag privé bouwprojecten aan, maar maakt hij ook tijd vrij voor pianospelen, wandelen en lezen.

Enkele opdrachtgevers van Niels

  • Birkenstock
  • Sabic
  • Canon Europe
  • Mexx
  • Nike

Contact

Heb je een vraag, maak dan gebruik van ons contactformulier. Je hoort snel van ons terug. Doorgaans binnen een uur, uiterlijk binnen 1 werkdag.

team