Jan Willem Helfrich

Over Jan Willem Helfrich

Jan Willem Helfrich is bedrijfseconoom (Erasmus Universiteit) en Master in Supply Chain Management (Nijenrode Universiteit). Hij heeft diverse (commercieel) management posities bekleed bij logistieke bedrijven als Nedlloyd, Danzas en DHL. Hij heeft veel bedrijven ondersteund in verandering processen in de (Europese) Supply Chain.

Achtergrond

Jan Willem ontwikkelde in de loop der jaren een uitgebreid netwerk binnen diverse sectoren, o.a. in retail, chemie, productie, logistieke dienstverlening en recycling.

Nieuwe projecten ontstaan daardoor vaak via mond-tot-mondreclame.

Karakter

Naast sterk ontwikkelde strategische en conceptuele vaardigheden, weet hij verandering processen praktisch vorm te geven en te begeleiden. Zijn bindende- en motiverende vaardigheden zorgen voor dragend vermogen onder medewerkers. Hij is betrouwbaar en gecommitteerd, resultaat- en oplossingsgericht. Samen met de nodige humor en relativering worden veranderingen praktisch en succesvol geïmplementeerd.

Managementstijl

Jan Willem heeft een prettige, effectieve stijl van leidinggeven. Hij stelt doelen en wil deze resultaten gezamenlijk behalen. Een combinatie van een conceptuele denker en een pragmatische doener. Jan Willem is een inspirerende manager vanwege een combinatie van coaching, binding, humor en zaken aanpakken.

Expertise

De expertise van Jan Willem is veelzijdig. Locatie en netwerkstudies, warehousing lay-outs, inrichten en kosten, tendermanagement, transportmanagement en projectmanagement. Hij heeft veel ervaring met strategische en optimalisatie-projecten in de totale supply chain.

Persoonlijk leven

Jan Willem woont in de Betuwe in het dorpje Eck en Wiel en is getrouwd met Corine. Ze hebben samen drie kinderen, Alexander, Mark en Bas. Jan Willem is sportief op het gebied van tennis, fietsen, golf en skiën.

Enkele opdrachtgevers van Jan Willem

  • AkzoNobel
  • Nouryon
  • Intergamma
  • Dynamo Retail
  • AQUON
  • Hessing Supervers
  • KLM
  • Wecycle

Contact

Heb je een vraag, maak dan gebruik van ons contactformulier. Je hoort snel van ons terug. Doorgaans binnen een uur, uiterlijk binnen 1 werkdag.

team